Vi på mkmedia är långt ifrån ensamma om att jobba i en bransch som ständigt förändras. För att hänga med i svängarna är det därför viktigt, att med jämna mellanrum, lämna kontorets trygga vrå för att få nya intryck och idéer.

Denna gången var det grafiker-gängets tur att fara på utflykt, närmare bestämt till en av våra leverantörer, Mässprint.

Mässprint hjälper oss med allt ifrån rolluper, mässmaterial, skyltar, affischer, etiketter, stripning av bilar och mycket mer. En fantastisk partner som ställer upp i vått och torrt.

På studiebesöket grottade vi bland annat ner oss i rastertäthet, färgprofiler och filversioner (jo, vi är ju grafiker), men fick även en lärorik genomgång om hur produktionen ser ut, vilka maskiner och printers som används när och vad vi kan tänka på vid framtagning av original.

Ett stort tack till Mässprint för att ni tog emot oss, bjöd oss på fika och delade med er av er expertis och användbara tips.

mkmedia får sällskap

08 september

Vi tycker ju om att omge oss av vetgiriga människor, så denna höst har vi inte mindre än TVÅ praktikanter här hos oss. Säg hej till Victor och Mari!

Victor – en glad smålänning som kan det här med webb, och nyper platsen som personen på kontoret med längst hår.
Mari – den f.d. journalisten som kan det här med färg och form, och således kommer att komplettera grafiker-kvartetten. Härligt!

Vi tycker att det är superkul att de är här och hoppas på en givande höst. Kom in och hälsa dem välkomna!

Google tar nu nästa steg i att göra webben och framförallt deras egna webbläsare Chrome säkrare. I januari meddelade Google att sidor som hanterar inloggningsuppgifter och kortbetalningar som inte var krypterade skulle markeras som osäkra. Nästa steg, som sker under oktober månad, är att sidor som har formulär eller sökfunktioner kommer att markeras som osäkra om dessa inte är krypterade.

Vill ni veta mer?

Vill ni veta hur ni ska gå tillväga för att kryptera trafiken till er hemsida så hör av er till ssl@mkmedia.se

Vill ni läsa mer om SSL och vad det betyder? Vi har ett tidigare blogginlägg kring säkerhetscertifikat, för att läsa det klicka här.

Vi kan även hjälpa er med att ta fram ett säkerhetspaket som är anpassat till er hemsida, där skydd i form av backup, brandväggar och säkerhetscertifikat (SSL) ingår. Vill ni veta mer om våra serviceavtal kontakta oss på servicaavtal@mkmedia.se

Vi har tidigare hjälpt ABIGO att ta fram ny förpackningsdesign för Sorbact Egenvård på apotek, så nu var det dags för nästa steg. Tillsammans med ABIGO har vi skapat en funktionell och informationsrik hemsida där konsumenter enkelt kan utforska produktsortimentet, lära sig mer om sår- och svampbehandling samt få information om var Sorbact-produkterna finns att köpa.

Håll utkik efter fler spännande projekt för Sorbact Egenvård

Läs mer på vår portfolio

 

 

Nu är september snart kommen, sommaren slut (nja?) och vi på mkmedia är tillbaka efter semestern – redo för höstens projekt! De kommande månaderna kommer vi bl.a. att arbeta med en omprofilering av en nattklubb, annonser, mässmaterial och flera nya hemsidor i vanlig ordning.

Ett välbekant ansikte är nu även tillbaka efter en lång föräldraledighet – Hannah!
Grafikerstyrkan är alltså än starkare i höst då vi från och med nu är inte mindre än sex grafiska formgivare. Stor bredd och kompetens med andra ord!

Jungenfelt Consulting erbjuder strategisk rådgivning för högteknologiska telekom- och FoU-tjänster.

För att enklare kunna sprida sina tjänster och erbjudande har vi hjälp Jungenfelt att ta fram en ny hemsida. Hemsidan ger bland annat besökarna en inblick i  Jungenfelts arbetssätt och metoder samt lyfter fram tidigare uppdrag i form av detaljerade kund-case.

Läs mer på vår portfolio

Vi söker en driven och nyfiken webbutvecklare som är intresserad av ny teknik och modern webb samt är hungrig på att testa nya saker. Här på mkmedia kommer du att arbeta med en stor variation av spännande kunder i härliga lokaler tillsammans med ett gott gäng.

Vi söker dig som:

  • Med WordPress som grund har goda kunskaper inom HTML5, JavaScript/jQuery, CSS/SASS/LESS, PHP, MySQL, Foundation
  • Gillar snyggt skriven kod
  • Har god praxis inom webbstandarder, responsiv design samt utveckling för mobila enheter
  • Gärna är bevandrad inom Node.js framförallt NPM och någon typ av task runner (webpack/Gulp/Grunt)
  • Gärna har kunskap inom versionshantering framförallt GIT
  • Har kunskaper inom moderna ramverk och bibliotek, likt Angular 2, React eller Vue.js, är meriterande men inget krav
  • Gärna har kunskap inom Sketch och Photoshop

Tjänsten är på heltid och tillträdesdatum från september

Skicka din ansökan till: jobb@mkmedia.se
Bifoga kort CV och personligt brev. Välkommen med din ansökan!

Vi vill önska alla våra kunder, leverantörer och vänner en riktigt skön sommar. Under vecka 29-31 har vi semesterstängt på kontoret. Vår webbsupport är dock öppen vardagar under dagtid vecka 29 och 31 om du behöver nå oss. Kontakta i så fall support@mkmedia.se

Trevlig sommar!

Välkommen Mio!

01 juni

Vi är så glada att vi kan säga välkommen till Mio som är vår nyaste medarbetare här på kontoret. Hon har i flera år har arbetat som Final Art med layout- och trycksaksproduktion i Göteborg och är en vass och produktionsstark originalare.

Mios älskar att dansa, så när hon inte är på kontoret leder hon motionärer på svettiga danspass eller undervisar danselever i Lindy Hop och Blues. Utöver det gillar hon att fika (helst i solen) och smittar gärna av sig med sitt skratt.

Välkommen in och hälsa på Mio och oss andra!

Hur mycket vi på mkmedia än älskar solen så kan man ibland få för mycket av det goda. Ett kontor med en temperatur långt över vad som är optimalt och solstrålar som reflekteras i skärmen. Under våren 2017 har vi jobbat med Moogio – ett företag som erbjuder lösningar på just detta, nämligen solskydd. Och lika bra som Moogio är på solskydd, lika bra är vi på webb.

Med ny layout, uppdaterat innehåll och översyn av informationsstrukturen tydliggjorde vi Moogios nya hemsida, profil och erbjudande gentemot deras kunder. Med en analys av sajten i ryggen uppnådde vi mål som bland annat innebar att attrahera fler besökare till sajten, öka konverteringsgraden samt underlätta för besökaren att tillgodogöra sig informationen på hemsidan.

Läs mer på vår portfolio

Kontakta oss

031-83 42 40 • info@mkmedia.se • Gamla Almedalsvägen 3, 412 63 Göteborg